Výroba čaje v kvalitě bio a senzorické srovnání s čaji konvenčními

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Výroba čaje v kvalitě bio a senzorické srovnání s čaji konvenčními

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Výroba čaje v kvalitě bio a senzorické srovnání s čaji konvenčními
Autor: Macháčková, Eva
Vedoucí: Gálová, Jitka
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá senzorickým porovnáním biočajů s čaji konvenčními. Práce v teoretické části popisuje historii firmy Sonnentor s.r.o., něco málo slov o ekologickém zemědělství, jeho právní úpravu, vývoj a rozvoj. Dále je uvedena charakteristika bioproduktů, jejich značení, požadavky a certifikace biopěstitelů. Seznámíme se s historií čaje, čajovníkem, jeho zpracováním, balením, přípravou a servírováním. Hlavním tématem bakalářské práce je firma Sonnentor s.r.o., takže v další části popisuje požadavky firmy Sonnentor s.r.o. na kvalitu výrobků, na dodavatele bylin, jejich pěstování, zpracování a sušení. Dále je uveden technologický postup firmy Sonnentor s.r.o., stroje a jednotlivé kontroly bylin. V poslední části se seznámíme se senzorickým hodnocením a jeho metodami. Praktická část popisuje přípravu čajů k senzorickému hodnocení. Dále je uvedeno vyhodnocení senzorického hodnocení vůně, barvy, chuti a preference jednotlivých druhů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/14894
Datum: 2011-08-04
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 22729


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
macháčková_2011_bp.pdf 6.664Mb PDF Zobrazit/otevřít
macháčková_2011_vp.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
macháčková_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet