Analýza obsahu aminokyselin ve vybraných netradičních druzích cereálií

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Analýza obsahu aminokyselin ve vybraných netradičních druzích cereálií

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Analýza obsahu aminokyselin ve vybraných netradičních druzích cereálií
Autor: Hlaváčová, Tereza
Vedoucí: Lazárková, Zuzana
Abstrakt: V teoretické části diplomové práce je uveden význam cereálií z hlediska výživy a jsou zde popsány vybrané netradiční druhy cereálií. Dále se diplomová práce zabývá charakteristikou aminokyselin a rozebírá metody stanovení aminokyselin v cereáliích. V praktické části je popsána metodika a výsledky jednotlivých chemických analýz ? stanovení vlhkosti, popele, celkového obsahu dusíkatých látek. Vlastní stanovení obsahu aminokyselin bylo provedeno pomocí iontově-výměnné kapalinové chromatografie.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15077
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 22612


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
hlaváčová_2011_dp.pdf 1.657Mb PDF Zobrazit/otevřít
hlaváčová_2011_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
hlaváčová_2011_op.doc 98Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet