Jedlé květy vybraných druhů planých rostlin a jejich zdravotní a gastronomický význam

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Jedlé květy vybraných druhů planých rostlin a jejich zdravotní a gastronomický význam

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Jedlé květy vybraných druhů planých rostlin a jejich zdravotní a gastronomický význam
Autor: Svobodová, Blanka
Vedoucí: Mlček, Jiří
Abstrakt: Cílem diplomové práce bylo zpracovat problematiku jedlých květů, konkrétně luční květy rostlin. V práci jsou z pohledu zdravotního a gastronomického charakterizovány květy: čekanky obecné, smetanky lékařské, bezu černého, sedmikrásky chudobky, jetele plazivého, šalvěje luční, šťovíku kyselého, violky rolní, pažitky pobřežní a kozí brady. Praktická část diplomové práce hodnotí: antimikrobiální aktivitu, obsah polyfenolických látek a antioxi-dační aktivitu výše uvedených jedlých květů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15120
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 21574


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
svobodová_2011_dp.pdf 2.841Mb PDF Zobrazit/otevřít
svobodová_2011_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
svobodová_2011_op.doc 97Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet