Česká gastronomie v 21. století

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Česká gastronomie v 21. století

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Česká gastronomie v 21. století
Autor: Macourková, Lenka
Vedoucí: Forman, Václav
Abstrakt: Cílem této diplomové práce je nejprve seznámení s historii gastronomie, přiblížení zažitých trendů v české kuchyni a přiblížení regionálních pokrmů, které gastronomii dozajista ovlivňují i v dnešní době. Zmíní se o využití jedlých květů v gastronomii, které napomáhají umocnit kulinární prožitek při stolování. Seznámí jakým způsobem ovlivňuje gastronomii šest lidských smyslů a přiblíží zážitkovou gastronomii. Uvede možnosti a využití propojení vaření a základních vědeckých postupů molekulární gastronomie a mixologie. Na praktickém příkladu ukáže sestavení jídelního lístku dle nejnovějších trendů v gastronomii, přiblíží molekulární gastronomii a mixologii na receptech včetně technologických postupů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15369
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 21760


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
macourková_2011_dp.pdf 3.963Mb PDF Zobrazit/otevřít
macourková_2011_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
macourková_2011_op.doc 95Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet