Česká gastronomie v 21. století

DSpace Repository

Language: English čeština 

Česká gastronomie v 21. století

Show simple item record

dc.contributor.advisor Forman, Václav
dc.contributor.author Macourková, Lenka
dc.date.accessioned 2012-03-09T08:26:01Z
dc.date.available 2012-03-09T08:26:01Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15369
dc.description.abstract Cílem této diplomové práce je nejprve seznámení s historii gastronomie, přiblížení zažitých trendů v české kuchyni a přiblížení regionálních pokrmů, které gastronomii dozajista ovlivňují i v dnešní době. Zmíní se o využití jedlých květů v gastronomii, které napomáhají umocnit kulinární prožitek při stolování. Seznámí jakým způsobem ovlivňuje gastronomii šest lidských smyslů a přiblíží zážitkovou gastronomii. Uvede možnosti a využití propojení vaření a základních vědeckých postupů molekulární gastronomie a mixologie. Na praktickém příkladu ukáže sestavení jídelního lístku dle nejnovějších trendů v gastronomii, přiblíží molekulární gastronomii a mixologii na receptech včetně technologických postupů. cs
dc.format 99 s. cs
dc.format.extent 4156021 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject historie gastronomie cs
dc.subject česká tradice v gastronomii cs
dc.subject regionální gastronomie cs
dc.subject současné trendy v české gastronomii cs
dc.subject jedlé květy v gastronomii cs
dc.subject gastronomie šesti smyslů cs
dc.subject molekulární gastronomie a mixologie cs
dc.subject zážitková gastronomie cs
dc.subject history of gastronomy en
dc.subject tradition Czech cuisine in gastronomy en
dc.subject regional cuisine en
dc.subject contemporary trends in Czech cuisine en
dc.subject edible flowers in gastronomy en
dc.subject six senses gastronomy en
dc.subject molecular gastronomy and mixology en
dc.subject experiences gastronomy en
dc.title Česká gastronomie v 21. století cs
dc.title.alternative Czech Gastronomy in the 21th Century en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Ivánek, Ladislav
dc.date.accepted 2011-05-30
dc.description.abstract-translated The first aim of this thesis is the introduction to the history of gastronomy, the approach to the tradicional trends in the Czech cuisine and regional dishes, which certainly influence gastronomy even today. It mentions the use of edible flowers in cuisine, helping to amplify the culinary experience at dining. It acquaints how six human senses influence gastronomy and puts culinary experiences closer. It presents possibilities and using a link between cooking and basic scientific practice in molecular gastronomy and mixology. The practical example shows preparing the menu according to the latest trends in gastronomy and recipes including technological processes in molecular gastronomy and mixology. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21760
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
macourková_2011_dp.pdf 3.963Mb PDF View/Open
macourková_2011_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open
macourková_2011_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account