Obsah rezistentního škrobu a N- látek v pšeničné mouce

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Obsah rezistentního škrobu a N- látek v pšeničné mouce

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Obsah rezistentního škrobu a N- látek v pšeničné mouce
Autor: Kupcová, Lenka
Vedoucí: Dvořáková, Monika
Abstrakt: Předložená diplomová práce se zabývá obsahem celkového škrobu, rezistentního škrobu a dusíkatých látek v pšeničné mouce a statistickém vyhodnocení možné závislosti mezi známými parametry. Teoretická část se podrobně zabývá charakterizací škrobu, vlastnostmi pšeničné mouky a požadavky na její kvalitu. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu celkového škrobu, rezistentního škrobu a následném statistickém vyhodnocení získaných výsledků. Stanovená průměrná hodnota 71,0 % obsahu škrobu ve vzorcích mouky splňovala požadavek normy. Stanovená průměrná hodnota obsahu dusíkatých látek 11,0 % požadavek normy nesplňovala. Naměřené hodnoty a vyhodnocená statistická analýza potvrdila, že škrob, rezistentní škrob a dusíkaté látky spolu vzájemně korelují a jejich obsah je závislý na druhu mouky. Jsou hlavními složkami pšeničné mouky a společně s obsahem a kvalitou lepku mají rozhodující význam při hodnocení jakosti pšeničných mouk.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15670
Datum: 2011-08-19
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 22628


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
kupcová_2011_dp.pdf 2.207Mb PDF Zobrazit/otevřít
kupcová_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
kupcová_2011_op.doc 95Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet