Izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení z měkkých zrajících sýrů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení z měkkých zrajících sýrů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení z měkkých zrajících sýrů
Autor: Svobodová, Kateřina
Vedoucí: Míšková, Zuzana
Abstrakt: Tato práce se zabývá problematikou jednotlivých rodů bakterií mléčného kvašení a měkkých zrajících sýrů. Jsou zde popsány fyziologické i biochemické charakteristiky vybraných zástupců těchto mikroorganizmů, možné metody jejich identifikace a dále technologická výroba sýrů. Cílem této práce bylo zaměřit se na bakterie mléčného kvašení v měkkých zrajících sýrech. Mikroorganizmy byly izolovány z povrchu i zevnitř šesti druhů sýrů. Na základě morfologických a biochemických testů byla provedena jejich charakterizace.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15951
Datum: 2011-05-19
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 21589


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
svobodová_2011_dp.pdf 2.034Mb PDF Zobrazit/otevřít
svobodová_2011_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
svobodová_2011_op.pdf 135.1Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet