Stanovení obsahu aminokyselin ve vybraných druzích rýže

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení obsahu aminokyselin ve vybraných druzích rýže

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení obsahu aminokyselin ve vybraných druzích rýže
Autor: Pavlátová, Viktorie
Vedoucí: Lazárková, Zuzana
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá popisem rýže z hlediska botanického a chemického, pozornost byla věnována zejména aminokyselinám. Prakticky byl stanoven obsah vlhkosti vážkovou metodou, obsah popelovin spálením v muflové peci a celkový obsah dusíkatých látek pomocí Kjeldahlovy metody. Obsah aminokyselin byl po hydrolýze bílkovin stanoven iontově-výměnnou kapalinovou chromatografií.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15995
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 22636


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
pavlátová_2011_dp.pdf 1.041Mb PDF Zobrazit/otevřít
pavlátová_2011_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
pavlátová_2011_op.doc 97.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet