Změna proteinového profilu přírodních sýrů eidamského typu v průběhu zrání za různých teplotních podmínek

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Změna proteinového profilu přírodních sýrů eidamského typu v průběhu zrání za různých teplotních podmínek

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Změna proteinového profilu přírodních sýrů eidamského typu v průběhu zrání za různých teplotních podmínek
Autor: Michálková, Renata
Vedoucí: Budinský, Pavel
Abstrakt: Tato práce je zaměřena na proteinový profil sýrů eidamského typu v průběhu zrání za různých teplotních podmínek metodou SDS-PAGE. Teoretická část práce je věnována technologii výroby sýrů eidamského typu a biochemi-ckým procesům probíhajícím v průběhu zrání těchto sýrů. V praktické části byly provedeny dva experimenty simulující zrání sýrů eidamského typu za odlišných skladovacích podmínek ? v lednici (simulující předčasné vyskladnění) a v temperované komoře (akcelerace zrání). Proteinové profily takto skladovaných sýrů byly srovnány s proteinovým profilem těchto sýrů skladovaných ve zracím sklepě. Z výsledků experimentu bylo zjištěno, že rozdílné teplotní podmínky mají výrazný vliv na průběh změn během zrání sýrů. Čím dříve je sýr vyskladněn ze zracího sklepa, tím probíhá proteolýza pomaleji. Při uskladnění sýra eidamského typu v temperované komoře je možné proces zrání urychlit.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16065
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 22233


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
michálková_2011_dp.pdf 3.868Mb PDF Zobrazit/otevřít
michálková_2011_vp.doc 93Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
michálková_2011_op.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet