Vliv zastoupení bílkovinných frakcí na technologickou kvalitu pšeničné mouky

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv zastoupení bílkovinných frakcí na technologickou kvalitu pšeničné mouky

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv zastoupení bílkovinných frakcí na technologickou kvalitu pšeničné mouky
Autor: Čožíková, Adéla
Vedoucí: Burešová, Iva
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na ověření vztahu mezi obsahem bílkovinných frakcí a technologickými ukazateli kvality pšeničné mouky a zrna. Práce se v teoretické části za-měřuje na charakteristiku pšenice v níž je obsažena krátce popsaná historie pěstování, pro-dukce, botanická charakteristika, popis rostliny a její chemické složení, dále pak popisuje význam pšeničných bílkovin, technologii mlynářství a v neposlední řadě technologickou kvalitu pšenice. Praktická část je zaměřena na popis vzorků, stanovení jednotlivých bílko-vinných frakcí metodou SE-HPLC a vyhodnocení získaných výsledků pomocí korelačních závislostí mezi technologickou kvalitou pšenice a zastoupením bílkovinných frakcí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16940
Datum: 2011-08-19
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 22604


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
čožíková_2011_dp.pdf 2.218Mb PDF Zobrazit/otevřít
čožíková_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
čožíková_2011_op.doc 92.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet