Krajové odrůdy ovoce jako nové perspektivní suroviny pro gastronomii

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Krajové odrůdy ovoce jako nové perspektivní suroviny pro gastronomii

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Krajové odrůdy ovoce jako nové perspektivní suroviny pro gastronomii
Autor: Matušková, Věra
Vedoucí: Rop, Otakar
Abstrakt: Práce je zaměřena do oblasti sledování vybraných analytických ukazatelů odrůd jablek, které jsou typické pro krajinnou oblast Bílých Karpat. Analýzy byly zaměřeny na senzorické hodnocení vybraných odrůd jablek, mezi které byly zařazeny krajové a současně komerčně pěstované kultivary. Cílem práce bylo zjistit obsah refraktometrické sušiny a vitaminu C v závislosti na době skladování v chladírnách v upravené atmosféře. Součástí práce byla chemická analýza minerálních látek, konkrétně stanovení obsahu fosforu, draslíku, vápníku a hořčíku, jejichž hodnoty bývají velmi variabilní.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17852
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 22231


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
matušková_2011_dp.pdf 3.339Mb PDF Zobrazit/otevřít
matušková_2011_vp.doc 88Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
matušková_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet