Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v plodnicích vyšších hub

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v plodnicích vyšších hub

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v plodnicích vyšších hub
Autor: Březovská, Silvie
Vedoucí: Mlček, Jiří
Abstrakt: Cílem mé diplomové práce bylo zjistit množství celkových polyfenolů ve vybraných basidiomycet, které byly sbírány převážně v lokalitách moravskoslezského kraje. Dále byla sledována antioxidační aktivita. Výsledné hodnoty byly porovnávány a vyhodnocovány. Jako basidiomyceta s největším množstvím polyfenolů byla vyhodnocena Čirůvka fialová (Lepista nuda) a Hřib hnědý (Boletus badius) v mraženém stavu a Hřib hnědý (Boletus badius) a Pýchavka obecná (Lycoperdon perlatum) ve stavu sušeném. Největší antioxidační aktivitu jsem zjistila u Hřibu hnědého (Boletus badius) a Bedle červenající (Macrolepiota procera) jak u konzervace mražením tak i sušením.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17960
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 20063


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
březovská_2011_dp.pdf 3.142Mb PDF Zobrazit/otevřít
březovská_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
březovská_2011_op.doc 91Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet