Jakostní markery strojně odděleného masa

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Jakostní markery strojně odděleného masa

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Jakostní markery strojně odděleného masa
Autor: Červinková, Ivana
Vedoucí: Hrabě, Jan
Abstrakt: V této bakalářské práci se zabývám charakteristikou a složením různých druhů mas, tech-nologií, vlastnostmi a získáváním Strojně odděleného masa (dále SOM). V praktické části popisuji výsledky laboratorních vzorků, které Státní zemědělská potravinářská inspekce odebrala pro kontrolu SOM a metodu jeho stanovení. Kontrolou masných výrobků v obchodní síti Státní zemědělská potravinářská inspekce prokázala, že se SOM do někte-rých masných výrobků přidává záměrně, jako náhražka za kvalitní maso. Státní zemědělská potravinářská inspekce se problematikou průkazu SOM zabývá krátkou dobu, ale v rámci své kompetence, podle zjištěných nevyhovujících vzorků, se bude touto problematikou zabývat i nadále. SZPI bude kontrolovat provozovatele potravinářských podniků, aby ne-docházelo ke klamání spotřebitele a porušování jakosti tepelně opracovaných masných výrobků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17971
Datum: 2011-05-30
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: D 21882


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
červinková_2011_bp.pdf 994.5Kb PDF Zobrazit/otevřít
červinková_2011_vp.doc 95Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
červinková_2011_op.doc 98Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet