Vliv přídavku sušené syrovátky na senzorickou jakost tavených sýrů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv přídavku sušené syrovátky na senzorickou jakost tavených sýrů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv přídavku sušené syrovátky na senzorickou jakost tavených sýrů
Autor: Hladká, Kristýna
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: Cílem této práce bylo realizovat výrobu tavených sýrů bez přídavku a s přídavkem 2 % a 4 % sušené syrovátky. Tavené sýry byly taveny v laboratorních podmínkách. Násled-ně byla provedena chemická analýza. Ve zkoumaných tavených sýrech byl obdobný obsah sušiny, tuku a tuku v sušině. Tato skutečnost nám dovolila v rámci senzorické analýzy srovnávat vliv přídavku sušené syrovátky na konzistenci tavených sýrů. Byl prokázán vliv přídavku sušené syrovátky na roztíratelnost, barvu, lesk a celkovou jakost tavených sýrů. Naopak hodnotitelé nerozpoznali vliv přídavku sušené syrovátky na sladkost tave-ných sýrů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/2121
Datum: 2006-05-31
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 2290


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
hladká_2006_bp.pdfZablokované 3.357Mb PDF
hladká_2006_vp.doc 39Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
hladká_2006_op.doc 46Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet