Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů
Autor: Plachý, Tomáš
Vedoucí: Mokrejš, Pavel
Abstrakt: Diplomová práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se zabývá charakterizací ved-lejších jatečních produktů a popisuje běžné nakládání s nimi. Druhá, experimentální část, popisuje experiment, ve kterém byly využity hovězí šlachy pro extrakci želatin/hydrolysátů za pomoci enzymu POLARZYME 6.0 T (Novozymes ? Dánsko). Cílem práce bylo ohod-notit vliv různých typů šlach (jako vstupní suroviny) na extrakci želatin/hydrolysátů. Navíc, byl ohodnocen i vliv dvou sledovaných parametrů při extrakci (množství enzymu a teplota při extrakci) na výsledné vlastnosti získaných želatin/hydrolysátů. Bylo prokázáno, že volba vstupní suroviny ovlivňuje účinnost extrakce želatin/hydrolysátů a také jejich vlastnosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/21634
Datum: 2012-02-10
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav inženýrství polymerů
Studijní obor: Inženýrství polymerů
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 27459


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
plachý_2012_dp.pdf 1.754Mb PDF Zobrazit/otevřít
plachý_2012_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
plachý_2012_op.doc 98.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet