Využití kvasinek v potravinářském průmyslu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití kvasinek v potravinářském průmyslu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití kvasinek v potravinářském průmyslu
Autor: Neupauerová, Karla
Vedoucí: Hrabě, Jan
Abstrakt: V bakalářské práci je cílem popsat život kvasinek v přirozeném prostředí včetně jejich prv-ního mikroskopického pozorování, životních nároků, buněčného života nebo jejich členění. Mimo to je práce orientována na využití kvasinek, především nejznámějšího modelového eukaryotního organismu, a to kvasinky Saccharomyces cerevisiae, která je hojně využívána v potravinářském průmyslu, a to zejména v oblasti pivovarství, vinařství a drožďárenství. Vedle pozitivního přínosu v této oblasti je také okrajově zmíněna patogenní činnost kvasi-nek, se kterou se potýkají v bakalářské práci dotčená odvětví potravinářství.
URI: http://hdl.handle.net/10563/21723
Datum: 2012-01-06
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 25589


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
neupauerová_2012_bp.pdf 2.404Mb PDF Zobrazit/otevřít
neupauerová_2012_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
neupauerová_2012_op.doc 93.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet