Příprava karboxymethyl chitin-glukanového komplexu ze Schizophyllum commune

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Příprava karboxymethyl chitin-glukanového komplexu ze Schizophyllum commune

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Příprava karboxymethyl chitin-glukanového komplexu ze Schizophyllum commune
Autor: Krpatová, Věra
Vedoucí: Doležalová, Magda
Abstrakt: Cílem diplomové práce bylo připravit karboxymethyl chitin glukanový komplex. Pro jeho přípravu bylo využito mycelium vyšší houby Schizophyllum commune. Z mycelia byl izolován chitin-glukanový komplex, který je znám díky své biologické aktivitě a sorpčním vlastnostem. Komplex nachází uplatnění ve farmaceutickém, kosmetickém průmyslu a potravinářství. Po karboxymethylaci bylo dosaženo nejen očekávaného zlepšení nasáklivosti a zgelovatění kopolymeru, ale zvýšila se i schopnost absorpce měďnatých iontů a to trojnásobně. V práci je popsána submerzní kultivace S. commune, charakterizace chitin-glukanového komplexu a je sledován vliv podmínek karboxymethylace. Produkt byl charakterizován na základě fyzikálních vlastností.
URI: http://hdl.handle.net/10563/21745
Datum: 2012-01-06
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 25425


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
krpatová_2012_dp.pdf 25.19Mb PDF Zobrazit/otevřít
krpatová_2012_vp.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
krpatová_2012_op.doc 96.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet