Extenzografické vlastnosti bezlepkových těst

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Extenzografické vlastnosti bezlepkových těst

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Extenzografické vlastnosti bezlepkových těst
Autor: Slaměníková, Hana
Vedoucí: Dvořáková, Petra
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na extensografické vlastnosti bezlepkových těst. První část práce popisuje základní charakteristiku kukuřice a pohanky (botanická charakteristika, pěstování, mlýnské zpracování, využití a jejich zdravotní účinek). Dále je popsáno chemické složení kukuřičné a pohankové mouky. Poslední část teoretické části je zaměřena na reologii bezlepkových těst a obecnou charakteristiku použitých hydrokoloidů ? xantanové gumy a alginátu sodného. Praktická část se soustřeďuje na měření extenzografických vlastností bezlepkových těst bez přídavku hydrokoloidů a jejich změnu po přídavku hydrokoloidů. Měření bylo provedeno na přístroji TA.XT Plus Textur Analyser a posledním krokem práce je zpracování výsledků a jejich vyhodnocení.
URI: http://hdl.handle.net/10563/21822
Datum: 2012-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 25536


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
slaměníková_2012_dp.pdf 2.281Mb PDF Zobrazit/otevřít
slaměníková_2012_vp.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
slaměníková_2012_op.doc 96.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet