Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Autor: Václavíková, Kateřina
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: Teoretická část diplomové práce popisuje vitamin B2, jeho vlastnosti, zdroje - podrobněji celozrnné produkty a změny riboflavinu během zpracování potravin. Dále jsou popsány chromatografické metody, především HPLC, která se nejčastěji využívá pro stanovení vi-taminu B2. Experimentální část diplomové práce se zabývá chromatografickým stanovením obsahu vitaminu B2 v 28 celozrnných produktech (celozrnné mouky, chleba a pečivo, su-šenky, snídaňové produkty, těstoviny) metodou HPLC s UV detekcí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22001
Datum: 2012-01-06
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 25410


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
václavíková_2012_dp.pdf 1.381Mb PDF Zobrazit/otevřít
václavíková_2012_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
václavíková_2012_op.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet