Vliv přídavku fosfátů na texturu masných výrobků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv přídavku fosfátů na texturu masných výrobků

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gál, Robert
dc.contributor.author Jokl, Vlastislav
dc.date.accessioned 2013-10-07T21:11:08Z
dc.date.available 2013-10-07T21:11:08Z
dc.date.issued 2012-02-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22089
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá fosfátovými solemi, které jsou přidávány do masných výrobků a které ovlivňují jeho texturní vlastnosti. Práce se zabývá nejen způsobem, jakým fosfáty texturu ovlivňují ale i v jaké míře jsou tyto vlastnosti ovlivněny při určité koncentraci. Z texturních parametrů je sledována tvrdost, tuhost, lepivost a kohezivnost. Kromě toho je také sledována změna pH v závislosti na koncentraci fosfátu. V práci je rozebrána i výroba a dělení masných výrobků a jsou zde zmíněny i další aditivní látky používané při jejich výrobě. cs
dc.format 87 s. (102 369 znaků) cs
dc.format.extent 2947600 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject fosfát cs
dc.subject textura cs
dc.subject masný výrobek cs
dc.subject přídatné látky cs
dc.subject vaznost vody cs
dc.subject pH cs
dc.subject tvrdost cs
dc.subject tuhost cs
dc.subject lepivost cs
dc.subject kohezivnost cs
dc.subject phosphate en
dc.subject texture en
dc.subject meat product en
dc.subject additives en
dc.subject water binding capacity en
dc.subject pH en
dc.subject hardness en
dc.subject toughness en
dc.subject adhesion en
dc.subject cohesion en
dc.title Vliv přídavku fosfátů na texturu masných výrobků cs
dc.title.alternative The Impact of Added Phosphate on the Texture of Meat Products en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Buňka, František
dc.date.accepted 2012-06-07
dc.description.abstract-translated This thesis is about the phosphate salts which are added to meat products. These salts af-fect textural properties of meat. This work deals not only the way how phosfate salts affect the texture of meat but also how these properties are affected at a certain concentration of phosfate salts. From the textural parameters are observed hardness, toughness, and sticki-ness cohesion. The change of the pH at certain concentrations of phosphate is also ob-served. The thesis also describe the production and types of meat products. In the thesis is also mentioned others additives which are used in production of meat products. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25682
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-02


Files in this item

Files Size Format View
jokl_2012_dp.pdf 2.811Mb PDF View/Open
jokl_2012_vp.doc 99Kb Microsoft Word View/Open
jokl_2012_op.doc 101Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account