Stanovení vlákniny v červené pšenici

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vlákniny v červené pšenici

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Gurská, Eliška
dc.date.accessioned 2013-10-08T05:35:56Z
dc.date.available 2013-10-08T05:35:56Z
dc.date.issued 2012-02-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22299
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce bylo stanovení vlákniny, vlhkosti a popele ve vzorcích připravených z pšenice červené. Součástí teoretické práce byla charakteristika, popis stavby a chemického složení pšenice obecné, zejména pak pšenice červené. Dále bylo shrnuto trávení základních živin, charakterizována vláknina a její účinky na člověka. cs
dc.format 47 s. (8 455) cs
dc.format.extent 1305854 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject červená pšenice cs
dc.subject vlhkost cs
dc.subject popel cs
dc.subject neutrálně-detergentní vláknina cs
dc.subject red wheat en
dc.subject moisture en
dc.subject ash en
dc.subject neutral-detergent fiber en
dc.title Stanovení vlákniny v červené pšenici cs
dc.title.alternative The Determination of Crude Fiber in Red Wheat en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2012-06-18
dc.description.abstract-translated Aim of this work was to determine the fiber, ash and moisture in samples prepared from red wheat. The work has also included characteristic description of the structure and che-mical composition of wheat, especially red wheat. Furthermore, it was concluded digestion of essential nutrients, fiber was characterized and her effects on human. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19584 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25775
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-11


Files in this item

Files Size Format View
gurská_2012_bp.pdf 1.245Mb PDF View/Open
gurská_2012_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
gurská_2012_op.doc 98.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account