Účinek kyseliny kaprylové na vybrané kmeny bakterií

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Účinek kyseliny kaprylové na vybrané kmeny bakterií

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Účinek kyseliny kaprylové na vybrané kmeny bakterií
Autor: Kašpárková, Eva
Vedoucí: Kramářová, Daniela
Abstrakt: Na základě vědeckých studií bylo potvrzeno, že mastné kyseliny vykazují značné antimikrobiální účinky. Cílem diplomové práce bylo testovat potenciální antibakteriální účinek kyseliny kaprylové. Tato mastná kyselina se vyskytuje v kozím, kravském a mateřském mléce a v mléce kokosových ořechů. Její antibakteriální aktivita byla testována na Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Serratia marcescens, Pseudomonas fluorescens, Micrococcus luteus a Staphylococcus aureus.
URI: http://hdl.handle.net/10563/2236
Datum: 2006-05-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Studijní obor: Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 2283


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
kašpárková_2006_dp.pdf 1.384Mb PDF Zobrazit/otevřít
kašpárková_2006_vp.doc 44Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
kašpárková_2006_op.doc 44Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet