Sledování antioxidační aktivity ječmene během procesu sladování

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Sledování antioxidační aktivity ječmene během procesu sladování

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Sledování antioxidační aktivity ječmene během procesu sladování
Autor: Dlapová, Jana
Vedoucí: Hanuštiak, Pavel
Abstrakt: Tato diplomová práce se zabývá antioxidační aktivitou a obsahem polyfenolů v průběhu procesu sladování. Teoretická část popisuje výrobu sladu, látky s antioxidační povahou a také možnosti, jak polyfenolické látky ve sladu stanovit. V experimentální části byly ana-lyzovány vzorky ječmene a sladu v jednotlivých fázích výroby. Bylo provedeno měření pro stanovení celkové antioxidační aktivity metodou DPPH a obsahu celkových polyfenolů metodou Folin-Ciocalteauovým činidlem.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22399
Datum: 2012-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 25721


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
dlapová_2012_dp.pdf 7.764Mb PDF Zobrazit/otevřít
dlapová_2012_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
dlapová_2012_op.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet