Charakteristika vídeňské gastronomie

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Charakteristika vídeňské gastronomie

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Charakteristika vídeňské gastronomie
Autor: Borženská, Veronika
Vedoucí: Ivánek, Ladislav
Abstrakt: Cílem mé bakalářské práce bylo popsat vídeňskou gastronomii a analyzovat vlivy světových kuchyní na ni. V první kapitole jsem se zaměřila na historické kořeny Vídně, ze kterých vyplynulo, jak tato kuchyně vznikala. Dále jsem se zmínila o klimatických podmínkách, fauně a flóře v Rakousku. V třetí kapitole jsem popsala vídeňské pokrmy a nápoje. Zvláštní pozornost jsem věnovala vídeňskému pivu a vínu, jejich historii, výrobě a rozdělení. Dále jsem pokračovala o stravovacích návycích a popis zajímavých míst.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22665
Datum: 2012-01-06
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: D 25749


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
borženská_2012_bp.pdf 1.688Mb PDF Zobrazit/otevřít
borženská_2012_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
borženská_2012_op.doc 91Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet