Praktické využití netradičních kombinací potravin v gastronomii

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Praktické využití netradičních kombinací potravin v gastronomii

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Praktické využití netradičních kombinací potravin v gastronomii
Autor: Plochý, Pavel
Vedoucí: Mlček, Jiří
Abstrakt: Food pairing je metoda založená na principu kombinování různých druhů potravin, které mají stejné hlavní aromatické složky, zjištěné na základě senzorické nebo chemické analýzy. Tím se nám nabízí možnost nových kombinací potravin, které jsou založeny na vlastnostech různých potravinářských výrobků a jejich přítomných chuťových složek. Výsledkem jsou nové kombinace, které vedou občas k překvapivým a neobvyklým kombinacím, které jsou velmi chutné. Pro gastronomii se otevírá zcela nový svět k dokonalé harmonii vůně a chutě prezentovaného pokrmu. Je také možné nalézt potraviny, které jsou navzájem zaměnitelné, nebo se chuťově doplňují a tak se mohou různé potraviny dobře kombinovat. Cílem mé diplomové práce je představit tento nový gastronomický trend v teoretické i praktické části.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22692
Datum: 2012-01-06
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 24169


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
plochý_2012_dp.pdf 2.266Mb PDF Zobrazit/otevřít
plochý_2012_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
plochý_2012_op.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet