Správná výživa a onemocnění způsobené špatným stravováním

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Správná výživa a onemocnění způsobené špatným stravováním

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Správná výživa a onemocnění způsobené špatným stravováním
Autor: Vymětalová, Zdeňka
Vedoucí: Kráčmar, Stanislav
Abstrakt: Cílem mé bakalářské práce bylo shrnutí základních pojmů důležitých látek ve výživě, jaká jsou důležitá výživová doporučení ve výživě, energetické bilance, zároveň se podívat na rizika, která špatnou životosprávou vznikají. Nesprávná výživa má největší význam v zapříčinění spoustu neinfekčních onemocnění, ke kterým patří ateroskleróza s různými orgánovými komplikacemi, vysoký krevní tlak, nádory tlustého střeva,obezita,diabetes mellitus II.typu , dna, osteoporóza a mnohé další choroby. Ve své práci se budu zabývat těmi nejvíce rozšířenými, s kterými se i já ve svém povolání setkávám.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22814
Datum: 2012-01-06
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: E 25803


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
vymětalová_2012_bp.pdf 1.551Mb PDF Zobrazit/otevřít
vymětalová_2012_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
vymětalová_2012_op.doc 94.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet