Vliv různých ternárních směsí vybraných fosforečnanových solí na texturu tavených sýrů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv různých ternárních směsí vybraných fosforečnanových solí na texturu tavených sýrů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv různých ternárních směsí vybraných fosforečnanových solí na texturu tavených sýrů
Autor: Začalová, Dominika
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: Práce je zaměřena na sledování vlivu ternárních směsí fosforečnanových tavicích solí (hydrogenfosforečnan sodný - Na2HPO4, difosforečnan sodný - Na4P2O7, polyfosforečnan sodný - (NaPO3)n) na pH a vybrané texturní vlastnosti (tvrdost, soudržnost, relativní lepivost) tavených sýrů. Výše zmíněné soli byly použity v různých systematicky zvolených hmotnostních poměrech. Jako základní surovina tavených sýrů byly zvoleny vzorky Eidamské cihly, které zrály 2, 4 a 8 týdnů. Zvyšující se doba zralosti Eidamu způsobovala pokles tvrdosti, soudržnosti, pH a nárůst relativní lepivosti tavených sýrů. Delší doba skladování pak způsobovala nárůst jejich tvrdosti, soudržnosti, mírný pokles pH a relativní lepivosti. Závislost změn texturních parametrů na složení tavicích solí nebyla lineární.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22948
Datum: 2012-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: D 25752


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
začalová_2012_dp.pdf 1.983Mb PDF Zobrazit/otevřít
začalová_2012_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
začalová_2012_op.doc 98.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet