Analýza textury a senzorické hodnocení jogurtů v závislosti na době skladování

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Analýza textury a senzorické hodnocení jogurtů v závislosti na době skladování

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Analýza textury a senzorické hodnocení jogurtů v závislosti na době skladování
Autor: Štáhlová, Liběna
Vedoucí: Šípalová, Markéta
Abstrakt: Tato diplomová práce je zaměřena na výzkum kvality jogurtů v závislosti na zvýšení obsahu sušiny a přídavku vybraného hydrokoloidu (iota-karagenanu). V rámci experimentální části byly vyrobeny vzorky jogurtů o různém obsahu sušiny (10 %, 12 %, 14 %, 16 %), vždy s přídavkem a bez přídavku hydrokoloidu. Následně byly tyto vzorky podrobeny analýze textury, a to 5., 10., 20. a 30. den skladování. U všech vyrobených šarží bylo ve 20. a 30. dni skladování provedeno senzorické hodnocení, kdy na základě preferencí spotřebitelů, byly nejlépe hodnoceny vzorky s přidaným iota-karagenanem a vyšším obsahem sušiny (14 % a 16 %).
URI: http://hdl.handle.net/10563/23005
Datum: 2012-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 25724


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
štáhlová_2012_dp.pdf 1.704Mb PDF Zobrazit/otevřít
štáhlová_2012_vp.pdf 727.1Kb PDF Zobrazit/otevřít
štáhlová_2012_op.pdf 134.8Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet