Využití vybraných bylin v gastronomii

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití vybraných bylin v gastronomii

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití vybraných bylin v gastronomii
Autor: Czyžová, Lucie
Vedoucí: Lazárková, Zuzana
Abstrakt: Cílem bakalářské práce bylo popsat využití vybraných bylin v gastronomii. Bakalářská práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola je zaměřena na charakteristiku, historii a příznivé účinky bylin, druhá kapitola se zabývá obecným využitím bylin v gastronomii, třetí kapitola charakterizuje důležité složky bylin, např. éterické oleje, alkaloidy, třísloviny, vitaminy, glykosidy, minerální látky a jiné. Poslední kapitola je věnována konkrétním by-linám. V bakalářské práci je popsáno 16 druhů, které byly vybrány hlavně podle oblíbe-nosti a známosti. U každé byliny je kladen důraz na botanický popis, využití v gastronomii a lékařství.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23182
Datum: 2012-01-06
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 24392


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
czyžová_2012_bp.pdf 1.652Mb PDF Zobrazit/otevřít
czyžová_2012_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
czyžová_2012_op.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet