Vliv tvrdosti vody na technologie zpracování pokrmů.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv tvrdosti vody na technologie zpracování pokrmů.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Pospíšil, Michal
dc.contributor.author Skákal, Oldřich
dc.date.accessioned 2013-10-09T15:53:08Z
dc.date.available 2013-10-09T15:53:08Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23285
dc.description.abstract Tato práce je zaměřena na získání informací o vlivu tvrdosti vody na technologie zpracování pokrmů. Nejdříve se zabývá vymezením pojmu ?tvrdost vody?, věnuje se historii a používání tohoto termínu, způsobům jejího určení a jevům, které tvrdost vody ovlivňují. V další části se práce teoreticky zaměřuje na pozitivní i negativní vlivy tvrdosti vody v různých oborech zpracování pokrmů. Zvláštní pozornost je věnována účinkům tvrdé či měkké vody na zdraví člověka. V poslední části pak práce poukazuje na způsoby, kterými se dají negativní vlivy tvrdosti vody v různých oborech minimalizovat, či zcela odstranit. cs
dc.format 81s. cs
dc.format.extent 2620223 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject tvrdost vody cs
dc.subject vápník cs
dc.subject hořčík cs
dc.subject vápenato-uhličitanová rovnováha cs
dc.subject stabilita vody cs
dc.subject vodní kámen cs
dc.subject chelatometrie cs
dc.subject spektrometrie cs
dc.subject demineralizace cs
dc.subject separační membrány cs
dc.subject iontová výměna cs
dc.subject water hardness en
dc.subject calcium en
dc.subject magnesium en
dc.subject calcium-carbonate equilibrium en
dc.subject water stability en
dc.subject water stone en
dc.subject chelatometry en
dc.subject spectroscopy en
dc.subject demineralization en
dc.subject membrane separation en
dc.subject ion exchange en
dc.title Vliv tvrdosti vody na technologie zpracování pokrmů. cs
dc.title.alternative Influence of Water Hardness on the Food Processing Technologies. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Nezhyba, Luděk
dc.date.accepted 2012-06-12
dc.description.abstract-translated This work is focused on summarizing information on the effects of water hardness on the technology of food processing. First of all these study deals with the definition of the term "water hardness", dedicated to the history and application this term, ways of identification and effect that affect the hardness of water. The next section focuses on the theoretical work of both positive and negative effects of water hardness in different fields of foodprocessing. Particular attention is paid to the effects of hard and soft water on human health. The last part of the study points to ways in which can be negative effects of water hardness in different fields to minimize or completely removed. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25795
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
skákal_2012_bp.pdf 2.498Mb PDF View/Open
skákal_2012_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open
skákal_2012_op.doc 86Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account