Vliv polyfenolů obsažených v jedlých květech na eukaryotické buňky.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv polyfenolů obsažených v jedlých květech na eukaryotické buňky.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv polyfenolů obsažených v jedlých květech na eukaryotické buňky.
Autor: Neoralová, Lucie
Vedoucí: Humpolíček, Petr
Abstrakt: Polyfenoly mají mnoho chemických, biochemických, či biologických vlastností. Mohou posobit protizánětlivě, antikarcinogenně, či antioxidačně. Tato diplomová práce se zabývá sledováním vlivu polyfenolů získaných z jedlých květů na proliferační aktivitu eukaryotic-kých buněk. U hodnocení antiproliferačního efektu in vitro bylo použito pět různých kon-centrací roztoků polyfenolů (50 ?g/ml, 25 ?g/ml, 10 ?g/ml, 5 ?g/ml a 1 ?g/ml). Studováno bylo šest jedlých květů (S. nigra, A. schoenoprasum, R. acetosa, T. repens, S. pratensis a V. arvensis) a tři typy buněčných linií: lidské keratinocyty (HaCaT), hepatocyty (HepG2) a myší embryonální fibroblasty (NIH/3T3). K určení antiproliferačního efektu byla použita spektrofotometrická metoda MTT.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23318
Datum: 2012-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 25299


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
neoralová_2012_dp.pdf 1.621Mb PDF Zobrazit/otevřít
neoralová_2012_vp.doc 98Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
neoralová_2012_op.doc 97.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet