Nutriční charakteristika skořápkového ovoce a jeho využití v gastronomii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nutriční charakteristika skořápkového ovoce a jeho využití v gastronomii

Show simple item record

dc.contributor.advisor Vojtíšková, Petra
dc.contributor.author Šnajdrová, Zuzana
dc.date.accessioned 2013-10-09T17:34:11Z
dc.date.available 2013-10-09T17:34:11Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23360
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat jednotlivé druhy skořápkového ovoce. U jednotlivých druhů byl popsán výskyt a charakteristika plodů, jejich chemické složení a možné využití skořápkového ovoce v gastronomii. Jednotlivé látky obsažené ve skořápkovém ovoci byly charakterizovány především z hlediska jejich významu ve výživě. Ořechy jsou považovány za součást zdravé výživy. Nejčastěji se obsažené látky uplatňují proti některým druhům rakovin, osteoporóze, zlepšují trávení, snižují hladinu LDL cholesterolu; ovlivňují stav pokožky a vlasů, činnost srdce i duševní činnost. cs
dc.format 55 s. (55 864) cs
dc.format.extent 1917276 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject ořechy cs
dc.subject chemické složení cs
dc.subject gastronomie cs
dc.subject výživa cs
dc.subject zdraví cs
dc.subject nuts en
dc.subject chemical composition en
dc.subject gastronomy en
dc.subject nutrition en
dc.subject health en
dc.title Nutriční charakteristika skořápkového ovoce a jeho využití v gastronomii cs
dc.title.alternative Nutritional Characteristics of Nuts and Their Gastronomic Utilization en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2012-09-04
dc.description.abstract-translated The aim of this thesis was to characterize individual species of nuts. The incidence and characteristics of nuts, chemical composition and possible use of nuts in gastronomy were described for particular species. The individual compounds in nuts were primarily characterized in terms of their importance in nutrition. Nuts are considered to be a part of healthy nutrition. Most often they work against some cancer, osteoporosis, they improve digestion, lower levels of LDL cholesterol; they influence the state of skin, hair, heart and mental activity. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25739
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-08-13


Files in this item

Files Size Format View
šnajdrová_2012_bp.pdf 1.828Mb PDF View/Open
šnajdrová_2012_vp.doc 93Kb Microsoft Word View/Open
šnajdrová_2012_op.doc 90.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account