Vliv přísad biopolymerů na paropropustnost materiálů pro potravinářské obaly

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv přísad biopolymerů na paropropustnost materiálů pro potravinářské obaly

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv přísad biopolymerů na paropropustnost materiálů pro potravinářské obaly
Autor: Mikšík, Roman
Vedoucí: Kuřitka, Ivo
Abstrakt: Tato diplomová práce v teoretické části shrnuje dostupné informace o obalových ma-teriálech pro potravinářský průmysl a zabývá se charakteristikou, názvoslovím, vlast-nostmi i souvisejícími aspekty jejich použití. Experimentální část obsahuje studii vlivu přísad na změnu paropropustnosti pro vodní páru experimentálně vytvořených polymer-ních fólií. Polymerní fólie tvořil polyvinylalkohol a jako přísady byly použity škrob, prebiotická vláknina, celulóza a psyllium. Polymerní fólie byly následně podrobeny me-chanickým zkouškám, infračervené spektroskopii a srovnávacím testům pro zjištění pa-ropropustnosti jako hlavní zkoumané vlastnosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23733
Datum: 2013-02-11
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 30606


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
mikšík_2013_dp.pdf 3.474Mb PDF Zobrazit/otevřít
mikšík_2013_vp.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
mikšík_2013_op.zip 73.65Kb Neznámý Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet