Senzorické vlastnosti jednotlivých druhů kávy používaných v České republice

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Senzorické vlastnosti jednotlivých druhů kávy používaných v České republice

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Senzorické vlastnosti jednotlivých druhů kávy používaných v České republice
Autor: Šolcová, Iveta
Vedoucí: Kráčmar, Stanislav
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá senzorickým hodnocením jednotlivých druhů káv. V teoretické části je zpracována literární rešerše k dané problematice. Byly stanoveny u třech vzorků kávy nutriční hodnoty a vlhkosti káv. Dle legislativní normy všechny splňovaly požadavek do 5 % vlhkosti. Při senzorickém vyhodnocení celého praženého zrna byl nejlépe hodnocen vzorek 2 a poté vzorek 1. Po přípravě nápoje a senzorickém hodnocení nejlepší chutnost měl vzorek 6 (průměrné hodnocení 61,3 %) a vzorek 2 (průměrné hodnocení 60,9 %). Při stanovení doznívání hořkosti kávy většina druhů měla podobnou tendenci poklesu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23949
Datum: 2013-02-11
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 30907


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
šolcová_2013_dp.pdf 3.382Mb PDF Zobrazit/otevřít
šolcová_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
šolcová_2013_op.doc 95Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet