Biochemické přeměny sladu během procesu vaření piva

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Biochemické přeměny sladu během procesu vaření piva

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Biochemické přeměny sladu během procesu vaření piva
Autor: Špilka, Jan
Vedoucí: Hanuštiak, Pavel
Abstrakt: Tato práce pojednává o výrobě mladiny z pohledu biochemických přeměn, v první kapitole popisuje jednotlivé suroviny, ze kterých je mladina vyráběna. Mezi tyto suroviny patří sladovnický ječmen, voda, chmel. Je zde popisováno jejich složení z pohledu obecného i chemického. Druhá kapitola popisuje technologický postup výroby mladiny od prvotního mletí sladu, vystírání a zapařování, rmutování, scezování sladiny, chmelovaru až po závěrečné chlazení mladiny. V závěrečné kapitole jsou objasněny biochemické změny při vaření piva, zejména u látek sacharidické povahy, peptidické povahy a produktů isomerace, hydrolýzy a oxidace hořkých látek.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24259
Datum: 2013-02-15
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 25603


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
špilka_2013_bp.pdf 10.19Mb PDF Zobrazit/otevřít
špilka_2013_vp.doc 93Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
špilka_2013_op.doc 91.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet