Polotovary pokrmů z brambor

DSpace Repository

Language: English čeština 

Polotovary pokrmů z brambor

Show simple item record

dc.contributor.advisor Forman, Václav
dc.contributor.author Toman, Patrik
dc.date.accessioned 2013-10-11T20:18:44Z
dc.date.available 2013-10-11T20:18:44Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24475
dc.description.abstract Bakalářská práce pojednává o základní charakteristice brambor a bramborových polotovarů. V části první je zachycena charakteristika brambor, první historické záznamy o bramborách, co všechno je obsaženo v bramborové hlíze, dělení brambor dle použití, jejich využití v dnešní gastronomii, jak se správně brambory mají skladovat a jaké jsou nejčastější vady brambor. Druhá část pojednává o pojmu "convenience", rozdělení, technologií vybraných druhů bramborových polotovarů, rizika které mohou nastat jak při výrobě tak skladování, jejich energetická hodnota a jaké všechny kroky se musí podstoupit, aby se mohly prodávat v obchodním řetězci. Z dotazníkového průzkumu vyplývá, že až 83 % dotázaných nakupuje jak čerstvé brambory, tak i mrazené, chlazené a sypké bramborové polotovary, avšak kupující projevují větší zájem o nákup bramborových polotovarů. Sypké polotovary z brambor se nakupují v malém množství. cs
dc.format 59 s cs
dc.format.extent 1928375 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject brambory cs
dc.subject technologie polotovarů z brambor cs
dc.subject pokrmy z bramborových polotovarů cs
dc.subject Potatoes en
dc.subject technology of semifinished potatoes products en
dc.subject disis from semifinished potatoes products en
dc.title Polotovary pokrmů z brambor cs
dc.title.alternative Ready-to Cook Potato Foods en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2013-06-03
dc.description.abstract-translated My bachelor work is about basic characteristics of potatoes and potatoes semifinished products. The first part of the work is about: Characteristics of potatoes, first historic records about potatoes, what "potatoes tubers" includes, dividing potatoes according to usage, using potatoes in nowadays gastronomy, how store potatoes correctly and what are the most common defekts of potatoes. The second part of the work is about the term "convenience", dividing, technology of selected species of semifinished potatoes products, risks which may occur during manufacture or storage, their energy level and what steps have to be done to be able to sell it in the business network. The questionnaire survey shows that 83 % of respondents buy either fresh potatoes or frozen, chilled or powdery semifinished potatoes products however buyers showing increasing interest in buying semifinished potatoes products. Powder semifinished potatoes products are buying in a small amount. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25784
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2013-05-16


Files in this item

Files Size Format View
toman_2013_bp.pdf 1.839Mb PDF View/Open
toman_2013_vp.doc 92Kb Microsoft Word View/Open
toman_2013_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account