Měření hydratačního potenciálu netradičních humektantů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Měření hydratačního potenciálu netradičních humektantů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Vltavská, Pavlína
dc.contributor.author Večeřová, Vendula
dc.date.accessioned 2013-10-12T16:39:29Z
dc.date.available 2013-10-12T16:39:29Z
dc.date.issued 2013-02-18
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24641
dc.description.abstract Tato práce se zabývá měřením hydratačního potenciálu netradičních humektantů u připravených vzorků kosmetických emulzí. K měření hydratačních účinků byla použita korneometrická metoda v různých aplikačních režimech. Naměřené hydratační účinky kosmetických emulzí byly vzájemně porovnány. Dále byla měřena hodnota transepidermální ztráty vody a pH kožního povrchu po aplikaci těchto hydratačních látek. Výsledky prokázaly, že testované humektanty mají výrazný vliv na zachování přirozené bariérové funkce kůže. cs
dc.format 60 cs
dc.format.extent 2166609 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kůže cs
dc.subject hydratace cs
dc.subject TEWL cs
dc.subject humektant cs
dc.subject Skin en
dc.subject Hydration en
dc.subject TEWL en
dc.subject Humectant en
dc.title Měření hydratačního potenciálu netradičních humektantů cs
dc.title.alternative Measurement of Hydration Potentials Nontraditional Humectants en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Polášková, Jana
dc.date.accepted 2013-06-06
dc.description.abstract-translated This work deals with the measurement of hydration potential of non-traditional humectants in cosmetic emulsions prepared samples. Korneometric method in different application modes was used to measure the effects of hydration. Measured moisturizing effects of cosmetic emulsions were compared. Furthermore, the measured value of transepidermal water loss and skin surface pH after application of moisturizing agents. The results showed that the tested humectants have a significant impact on preserving the natural barrier function of the skin. en
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/145 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30975
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-24


Files in this item

Files Size Format View
večeřová_2013_bp.pdf 2.066Mb PDF View/Open
večeřová_2013_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
večeřová_2013_op.pdf 166.8Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account