Stanovení biologicky aktivních látek v různých druzích kávy

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení biologicky aktivních látek v různých druzích kávy

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení biologicky aktivních látek v různých druzích kávy
Autor: Neduchalová, Michaela
Vedoucí: Mlček, Jiří
Abstrakt: Tato diplomová práce je zaměřena na studium množství biologicky významných látek v různých druzích kávy. Jednotlivé kávy se od sebe lišily svým složením a původem. V praktické části bylo provedeno stanovení celkových polyfenolů a antioxidační aktivity. Celkový obsah polyfenolů byl stanoven spektrometricky s pomocí Follinova činidla a antioxidační aktivita byla stanovena metodou DPPH. Součástí práce je také stanovení životaschopnosti buněk ve vybraných vzorcích káv. Výsledné hodnoty byly porovnány a vyhodnocovány.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24656
Datum: 2013-01-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 30751


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
neduchalová_2013_dp.pdf 1.562Mb PDF Zobrazit/otevřít
neduchalová_2013_vp.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
neduchalová_2013_op.doc 97Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet