Extrakce fenolových kyselin z rostlinných potravin pevného charakteru

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Extrakce fenolových kyselin z rostlinných potravin pevného charakteru

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Extrakce fenolových kyselin z rostlinných potravin pevného charakteru
Autor: Maňásková, Věra
Vedoucí: Hanuštiak, Pavel
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá výběrem vhodné extrakční metody k izolaci fenolových kyselin z pevného vzorku rostlinného původu a zjištěním, které z vybraných fenolových látek se ve vzorku nacházejí. Stanovována byla kyselina 4-aminobenzoová, 3,4-dihydroxybenzoová, 4-hydroxybenzoová, vanilinová, kávová, p-kumarová, ferulová, sinapová a vanilin. Výběr vhodné extrakční metody se odvíjel od zjištěného obsahu stanovovaných fenolových látek. Vzorek představuje mouku z rozdrcených semen révy vinné. V teoretické části je popsána réva vinná, antioxidanty ze skupiny polyfenolů, extrakční metody a HPLC metoda. V praktické části jsou vyhodnoceny výsledky z laboratoří.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24711
Datum: 2013-01-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 30747


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
maňásková_2013_dp.pdf 4.889Mb PDF Zobrazit/otevřít
maňásková_2013_vp.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
maňásková_2013_op.doc 95Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet