Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů izolovaných v mlékárenských provozech

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů izolovaných v mlékárenských provozech

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů izolovaných v mlékárenských provozech
Autor: Hůďová, Anna
Vedoucí: Lorencová, Eva
Abstrakt: Tato práce se týká problematiky výskytu biogenních aminů v mlékárenském provozu, což jsou látky přirozeně se vyskytující v buněčných strukturách rostlin nebo mohou vznikat při skladování a výrobě potravin jako produkt metabolizmu mikroorganizmů. Teoretická část se zabývá chemickým složením a mikrobiologií mléka z hlediska produkce biogenních aminů. Část práce je vymezena pro základní informace o biogenních aminech o jejich vzniku, toxicitě a biologickém účinku. V experimentální části byla na základě výsledků chromatografického stanovení posouzena dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů vyskytujících se v sýrech zrajících v solném nálevu, v samotném solném nálevu a mikroorganizmů izolovaných ze stěrů z výrobních prostor mlékárenského závodu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24716
Datum: 2013-01-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 30608


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
hůďová_2013_bp.pdf 2.563Mb PDF Zobrazit/otevřít
hůďová_2013_vp.zip 73.51Kb Neznámý Zobrazit/otevřít
hůďová_2013_op.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet