Hodnocení analytických ukazatelů u zázvoru a křenu.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Hodnocení analytických ukazatelů u zázvoru a křenu.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Hodnocení analytických ukazatelů u zázvoru a křenu.
Autor: Podsedník, Leoš
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: V teoretické části diplomové práce je charakterizován zázvor (Zingiber officinale Roscoe) a křen (Armoracia rusticana), jejich chemické složení, antioxidační a antimikrobiální vlastnosti a využití. Také byly popsány metody stanovení vybraných analytických ukazatelů. Experimentální část je zaměřena na stanovení sušiny, hrubé vlákniny, titrační kyselosti, refraktometrické sušiny, antioxi-dační aktivity, celkového obsahu polyfenolů a jednotlivých fenolů v křenu a zázvoru technikou HPLC/UV.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24801
Datum: 2013-01-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 30759


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
podsedník_2013_dp.pdf 3.202Mb PDF Zobrazit/otevřít
podsedník_2013_vp.doc 98Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
podsedník_2013_op.doc 99Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet