Vliv vybraných faktorů na degradační změny aspartamu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv vybraných faktorů na degradační změny aspartamu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv vybraných faktorů na degradační změny aspartamu
Autor: Marcin, Tomáš
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na charakteristiku aspartamu a jeho fyzikálně-chemické vlastnosti. Bude zkoumat vnější vlivy podporující degradaci aspartamu a také do jaké míry jsou na sobě závislé jednotlivé faktory prostředí. Tato práce potvrzuje nestabilitu aspartamu ve vodném prostředí s různým pH a jeho degradaci na fenylalanin, aspartylfenylalanin a diketopiperazin. Také byla zjištěna vyšší míra degradace pro neutrální a alkalické pH nežli pro kyselé pH. Teplotní stabilita aspartamu byla prokázána jako snižující se s rostoucí teplotou i v závislosti na pH.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24960
Datum: 2013-01-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 30814


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
marcin_2013_dp.pdf 4.529Mb PDF Zobrazit/otevřít
marcin_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
marcin_2013_op.doc 97Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet