Vlastnosti a využití atypických rostlinných olejů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vlastnosti a využití atypických rostlinných olejů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kašpárková, Věra
dc.contributor.author Vinklerová, Kateřina
dc.date.accessioned 2013-10-13T13:41:15Z
dc.date.available 2013-10-13T13:41:15Z
dc.date.issued 2013-02-18
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/25130
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na vlastnosti a využití atypických rostlinných olejů. V práci je popsáno obecné složení tuků a olejů, technologie jejich výroby a pozornost je věnována především chemickému složení a vlastnostem minoritních olejů. Další část práce se soustřeďuje na využití těchto minoritních olejů v kosmetice, farmacii a potravinářství. Jsou rovněž uvedeny příklady kosmetických prostředků s obsahem studovaných olejů spolu s jejich hodnocením a stručnou charakteristikou. cs
dc.format 56 s. cs
dc.format.extent 1985461 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Rostlinné oleje cs
dc.subject mastné kyseliny cs
dc.subject kosmetické prostředky cs
dc.subject Vegetable oils en
dc.subject fatty acid en
dc.subject cosmetic products en
dc.title Vlastnosti a využití atypických rostlinných olejů cs
dc.title.alternative Properties and Application of Atypical Vegatable Oils en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Ševčíková, Petra
dc.date.accepted 2013-06-06
dc.description.abstract-translated This bachelor work is focused on the characteristics and using of atypical vegetable oils. The work describes main composition of fats, oils and technology of oil production. Attention is mainly paid to the chemical composition and properties of the minority oils. The second part of the work is focused on the using of minority oils in cosmetics, pharmaceutical and food industries. The practical applications of studied vegetable oils in cosmetics are provided together with description of the selected products. en
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/145 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30841
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-24


Files in this item

Files Size Format View
vinklerová_2013_bp.pdf 1.893Mb PDF View/Open
vinklerová_2013_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
vinklerová_2013_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account