Možnosti zvýšení spotřeby kozího sýra

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti zvýšení spotřeby kozího sýra

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mrázek, Josef
dc.contributor.author Sýkorová, Eliška
dc.date.accessioned 2015-03-08T20:56:55Z
dc.date.available 2015-03-08T20:56:55Z
dc.date.issued 2014-01-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/28276
dc.description.abstract Tato práce nejdříve mapuje situaci na trhu v oblasti sýrů všeho druhu a hodnotí sýry z teoretického hlediska. Poté v praktické části poukazuje na preference spotřebitelů a časté předsudky vůči kozímu sýru. Cílem bylo dokázat, že tyto předsudky jsou zbytečné a často způsobené pouhým nedostatkem informací nebo zkušeností u spotřebitele. Autorka zde hledá možnosti, jak tyto negativní postoje nebo neznalost napravit a více využít kozí sýr jakožto hodnotnou a chutnou potravinu.
dc.format 47 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kozí sýr cs
dc.subject konzument cs
dc.subject sýry cs
dc.subject senzorická analýza cs
dc.subject nutriční hodnota cs
dc.subject goat cheese en
dc.subject consumer en
dc.subject cheeses en
dc.subject sensoric analysis en
dc.subject nutrition value en
dc.title Možnosti zvýšení spotřeby kozího sýra
dc.title.alternative Possibility of Increasing the Consumption of Goat Cheese
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Tykvartová, Dagmar
dc.date.accepted 2014-06-17
dc.description.abstract-translated In its first part, the thesis monitors the situation at the market within the area of cheeses of all kinds and evaluates the cheeses from the theoretical point of view. Afterwards, in the practical part, the thesis refers to preferences of consumers and frequent prejudices towards a goat cheese. The point of the thesis was to prove these prejudices are purposeless and frequently caused only thanks to the lack of information or experience the consumer has. The autor searches for the alternatives to correct these negative attitudes or unfamiliarity and utilize the goat cheese freely as a valuable and tasty foodstuff.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 33825
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2014-04-18


Files in this item

Files Size Format View
sýkorová_2014_dp.pdf 2.091Mb PDF View/Open
sýkorová_2014_vp.doc 97Kb Microsoft Word View/Open
sýkorová_2014_op.doc 98Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account