Úprava sušiny mléka pro výrobu jogurtů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Úprava sušiny mléka pro výrobu jogurtů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mrázek, Josef
dc.contributor.author Žíla, Petr
dc.date.accessioned 2015-03-08T20:56:56Z
dc.date.available 2015-03-08T20:56:56Z
dc.date.issued 2014-01-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/28279
dc.description.abstract Tato práce se zabývá zahušťováním mléka pro výrobu jogurt? s vyuţitím především mlé-kárenských surovin. Pro zahuštění mléka pro výrobu jogurt? se nejvíce pouţívá odparek, sušeného mléka popřípadě dalších zařízení a surovin. Součástí této práce byla i praktická část, kde jsem se snaţil zahustit jogurt mlékárenskými surovinami popřípadě i zahušťova-dly na tuhost, která by se nejvíce blíţila klasickému jogurtu.
dc.format 56
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject jogurt cs
dc.subject zahuštění cs
dc.subject sušené mléko cs
dc.subject sušená syrovátka cs
dc.subject sušené podmáslí cs
dc.subject yogurt en
dc.subject concentrated en
dc.subject milk powder en
dc.subject whey powder en
dc.subject buttermilk powder en
dc.title Úprava sušiny mléka pro výrobu jogurtů
dc.title.alternative Adjustment of Dry Matter in Milk for Yogurt Production
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Matějíčková, Radmila
dc.date.accepted 2014-06-17
dc.description.abstract-translated This work deals with the thickening milk for yogurt using mainly milk Karen raw mate-rials. For condensed milk for yoghurt production is mostly used evaporators, milk powder or other equipment and raw materials. Part of this work was a practical part where I tried to thicken yogurt or dairy raw materials and thickeners for rigidity, which is as close to clas-sical yogurt.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 33830
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2014-05-02


Files in this item

Files Size Format View
žíla_2014_dp.pdf 1.814Mb PDF View/Open
žíla_2014_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open
žíla_2014_op.doc 75.73Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account