Význam a Zpracování Aloe Vera v Potravinářském a Kosmetickém Průmyslu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Význam a Zpracování Aloe Vera v Potravinářském a Kosmetickém Průmyslu

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Holko, Ivan
dc.contributor.author Sesztáková, Michaela
dc.date.accessioned 2015-03-08T20:57:02Z
dc.date.available 2015-03-08T20:57:02Z
dc.date.issued 2014-02-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/28294
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá výrobou a zpracováním Aloe vera, a také jejím vlivem na zdraví. Důraz je kladen na složení Aloe vera především z hlediska biologicky účinných látek, kde jsou popsány jejich pozitivní i negativní účinky na lidský organismus. V práci jsou popsány aplikace extraktů z Aloe vera v potravinách, kosmetice a také v lékařství na vnitřní a vnější použití. Pozornost je zaměřena rovněž na normativní a legislativní stránku produkce.
dc.format 58 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Aloe vera cs
dc.subject použití cs
dc.subject léčivé složky cs
dc.subject zpracování cs
dc.subject bezpečnost cs
dc.subject Aloe vera en
dc.subject applications en
dc.subject medicinal value en
dc.subject processing en
dc.subject safety en
dc.title Význam a Zpracování Aloe Vera v Potravinářském a Kosmetickém Průmyslu
dc.title.alternative Significance and Treatment Aloe Vera in Food and Cosmetics Industries
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Doležalová, Magda
dc.date.accepted 2014-06-09
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the production and processing of Aloe vera, and its impact on health. Emphasis is placed on the composition of Aloe vera regarding biologically active substances, which the positive and negative effects on the human body are described. The paper describes the application of Aloe vera extracts in food, cosmetics and medicine for internal and external use. Attention is also focused on normative and legislative aspect of production.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25669
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2014-05-16


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
sesztáková_2014_dp.pdf 1.424Mb PDF Zobrazit/otevřít
sesztáková_2014_vp.doc 92Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
sesztáková_2014_op.pdf 69.68Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet