Vliv klíčení na antioxidační aktivitu a obsah fenolických látek ve vybraných druzích fazolí

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv klíčení na antioxidační aktivitu a obsah fenolických látek ve vybraných druzích fazolí

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv klíčení na antioxidační aktivitu a obsah fenolických látek ve vybraných druzích fazolí
Autor: Faltýnková, Martina
Vedoucí: Bubelová, Zuzana
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá vlivem klíčení na antioxidační aktivitu a obsah fenolických látek ve vybraných druzích fazolí. Teoretická část diplomové práce zahrnuje obecnou a botanickou charakteristiku fazolí, charakteristiku vybraných druhů fazolí, jejich chemické složení, klíčení a nutriční význam. Dále se věnuje antioxidační aktivitě, polyfenolickým látkám a možnostem jejich stanovení. Praktická část je zaměřena na stanovení celkového obsahu fenolických sloučenin Folin-Ciocalteuovou metodou a antioxidační aktivity pomocí metod ABTS a DPPH. Analýzy byly provedeny u vzorků fazole adzuki, červená ledvina, černé oko, mungo, navy, pinto a strakaté velké. Nejvyšší obsah fenolických látek i antioxi-dační aktivitu vykazovala fazole adzuki a nejnižší obsah fenolických látek a antioxidační aktivitu fazole navy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28419
Datum: 2014-01-10
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 34036


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
faltýnková_2014_dp.pdf 2.106Mb PDF Zobrazit/otevřít
faltýnková_2014_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
faltýnková_2014_op.doc 96.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet