Možnosti stanovení niacinu a pyridoxinu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti stanovení niacinu a pyridoxinu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti stanovení niacinu a pyridoxinu
Autor: Kratinová, Gabriela
Vedoucí: Kramářová, Daniela
Abstrakt: Bakalářská práce byla zaměřena na získání souhrnných poznatků o vitaminech B3 (niacin) a B6 (pyridoxin). Hlavním zdrojem těchto vitaminů je především maso (hovězí, vepřové i drůbeží), vnitřnosti (játra, ledviny), z rostlinných zdrojů jsou vhodné cereálie (obilí, pše-ničná mouka) a luštěniny. V práci jsou shrnuty postupy pro stanovení niacinu a pyrido-xinu se zaměřením na chromatografickou techniku HPLC (Vysokoúčiná kapalinová chromatografie).
URI: http://hdl.handle.net/10563/2912
Datum: 2007-06-04
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 5384


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
kratinová_2007_bp.pdf 1.015Mb PDF Zobrazit/otevřít
kratinová_2007_vp.doc 41.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
kratinová_2007_op.doc 43Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet