Biotechnologická produkcia kyseliny hyalurónovej

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Biotechnologická produkcia kyseliny hyalurónovej

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Biotechnologická produkcia kyseliny hyalurónovej
Autor: Hanúsková, Veronika
Vedoucí: Hauerlandová, Iva
Abstrakt: Táto bakalárska práca sa zameriava na základné vlastnosti a biotechnologickú výrobu kyseliny hyalurónovej, jej separáciu, purifikáciu a následné vyuţitie. Zahrňuje tiež vzájomné porovnávanie rôznych výrobných procesov a ich vzájomné výhody a nevýhody. Ďalej pojednáva o produkčných mikroorganizmoch, ktoré tvoria túto kyselinu a o ich metabolických cestách, ktoré k tejto tvorbe vedú. Bežne používané mikroorganizmy pre túto výrobu sú mikroorganizmy rodu Streptococcus, najmä Streptococcus zooepidemicus a potom geneticky modifikovaný Bacilus subtilis. Jednou z najväčších výhod biotechnologickej produkcie je z pohľadu priemyslu jej rentabilita.
URI: http://hdl.handle.net/10563/29523
Datum: 2014-02-10
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Studijní obor: Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 35621


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
hanúsková_2014_dp.pdf 2.193Mb PDF Zobrazit/otevřít
hanúsková_2014_vp.pdf 165.5Kb PDF Zobrazit/otevřít
hanúsková_2014_op.pdf 156.3Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet