Antioxidační látky v kosmetických přípravcích
Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.advisor |
Kašpárková, Věra
|
|
dc.contributor.author |
Demlová, Markéta
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T21:20:31Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T21:20:31Z |
|
dc.date.issued |
2014-02-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/30835
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce poskytuje celkový pohled na problematiku antioxidantů v kosmetických přípravcích. První část se zabývá chemickým působením antioxidantů, které mají za úkol různými mechanismy zabraňovat oxidaci tukové fáze kosmetického přípravku. Další možná funkce antioxidantů je diskutována ve druhé části práce a ukazuje na působení antioxidačních v souvislosti s vitalitou kůže a boji proti stárnutí pleti. Neopomenutelné je i hledisko potenciálních alergických reakcí na antioxidanty. které jsou v kosmetických přípravcích obsaženy. |
|
dc.format |
55 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
antioxidant
|
cs |
dc.subject |
stabilita
|
cs |
dc.subject |
oxidace
|
cs |
dc.subject |
volný radikál
|
cs |
dc.subject |
stárnutí
|
cs |
dc.subject |
alergie
|
cs |
dc.subject |
antioxidant
|
en |
dc.subject |
stability
|
en |
dc.subject |
oxidation
|
en |
dc.subject |
free radicals
|
en |
dc.subject |
aging
|
en |
dc.subject |
allergy
|
en |
dc.title |
Antioxidační látky v kosmetických přípravcích |
|
dc.title.alternative |
Antioxidants in Cosmetics |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Ševčíková, Petra |
|
dc.date.accepted |
2014-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis is focused on the antioxidants in cosmetics. The first part deals with the effect of antioxidants, acting by various mechanisms to prevent oxidation of the oil phase of a cosmetic product. Another possible function of antioxidants, discussed in the second part of the thesis, schows the effect of antioxidants in connection with the vitality of the skin and in with the fight against skin aging. Important is also the aspect of potential allergic reactions of antioxidants contained in cosmetic products. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21674
|
|
utb.result.grade |
D |
|
dc.date.submitted |
2014-05-23 |
|
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam